Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Restricții mai severe pentru transportul lichidelor în bagajele de mână, pe aeroporturile din UE. Regulile, în vigoare de la 1 septembrie

Începând cu 1 septembrie, regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână vor deveni mai stricte pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană, conform dpa.

De la această dată, pasagerii vor fi limitați la transportarea lichidelor în recipiente care nu depășesc 100 de mililitri în bagajele de mână.

În plus, aceștia vor fi obligați să plaseze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă, având o capacitate maximă de 1 litru.

Regulile privind lichidele, introduse pentru prima dată în 2006, au fost relaxate pe anumite aeroporturi din Germania unde bagajele erau verificate cu ajutorul scanerelor cu tomografie computerizată (TC), o tehnologie inițial destinată uzului medical, care poate crea rapid imagini tridimensionale ale conținutului unui bagaj.

Ce lucruri nu sunt supuse restricțiilor legate de transport

Cu toate acestea, oficialii UE au exprimat rezerve în legătură cu fiabilitatea acestor noi scanere TC.

Medicamentele și mâncarea lichidă pentru copii nu sunt supuse restricțiilor legate de transportul lichidelor.

Conform noilor reguli, lichidele pot rămâne în interiorul bagajelor atunci când acestea sunt scanate cu echipamentele noi.

Cu toate acestea, în aeroporturile care încă utilizează scanerele convenționale, pasagerii vor trebui să scoată lichidele și dispozitivele electronice din bagaje și să le prezinte separat pentru verificare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE