Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția Rusiei după ce laburiștii au câștigat alegerile în Marea Britanie

Laburiștii din Marea Britanie au obținut o victorie categorică la alegeri, după 14 ani în care conservatorii au fost la conducere. Astfel, după ce britanicii au mers spre centru-stânga, nu putea lipsi reacția Rusiei.

Prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, rușii spun că nu sunt "deloc optimiști."

Reacția Rusiei după ce laburiștii au câștigat alegerile în Marea Britanie

"Din câte putem vedea în declarațiile lor anterioare, ei nu sunt înclinați spre nicio flexibilitate sau creativitate în normalizarea relațiilor bilaterale ruso-britanice. În schimb, ei urmăresc să continue această linie de negare a viitorului relațiilor noastre bilaterale", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Tass.

În mod evident, rușii sunt deranjați de sprijinul pe care Marea Britanie continuă să-l ofere Ucrainei în război. Pe lângă sprijinul logistic, britanicii le oferă ucrainenilor și informații. Ei sunt recunoscuți că au printre cel emai bune servicii secrete din lume, alăuri de americani.

Însă după ce a câștigat alegerile, liderul laburiștilor, Keir Starmer a fost felicitat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Potrivit exit-poll-urilor, laburiştii ar câştiga 410 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, cu mult peste Partidul Conservator al premierului Rishi Sunak, care a obținut doar 131 de deputaţi aleşi. Liberal-democraţii ar urma să obțină 61 de deputaţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE