Proteste violente în Liban, țară măcinată de crize economice și politice. Protestatarii au incendiat cauciucuri și au aruncat cu pietre, supărați că autoritățile nu fac nimic pentru a opri devalorizarea monedei naționale.
În 2019, cu 1.500 de lire libaneze puteai cumpăra un dolar, acum cursul a ajuns la 50.000 de lire libaneze pentru un dolar. Devalorizarea monedei libaneze are loc și pe fondul unei crize politice de proporții. Parlamentul din Liban nu a reușit să aleagă un președinte nici din a unsprezecea încercare.
Guvernatorul Băncii Centrale a Libanului este anchetat în cinci țări europene pentru spălare de bani
Protestatar: „Tuturor autorităților politice, inclusiv Parlamentului, dorim să le spunem că, de la începutul crizei, nu ați fost în stare să luați o decizie sau să emiteți o lege cu privire la controlul capitalului.”
Guvernatorul Băncii Centrale a Libanului este anchetat în cinci țări europene pentru spălare de bani, dar în ciuda acuzațiilor, el a rămas în funcție. De mai bine de doi ani, Libanul se luptă să ajungă la un acord cu Fondul Monetar Internațional pentru un program de redresare economică. Atât Organizația Națiunilor Unite, cât și FMI au criticat Libanul pentru progresul lent în înfăptuirea reformelor.