Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Turciei, reacție despre conflictul din Orientul Mijlociu: Rusia, Siria și Iranul ar trebui să ia măsuri după atacul Israelului asupra Damascului

Rusia, Siria și Iranul ar trebui să ia măsuri mai eficiente pentru a proteja integritatea teritorială a Siriei, a declarat președintele turc Erdogan, întrebat despre recenta lovitură a Israelului asupra Damascului, potrivit The Telegraph.

„Vom milita pentru o pace urgentă și permanentă în Siria... Israelul este cea mai concretă amenințare la adresa păcii regionale și globale”, a declarat Erdogan într-un interviu acordat presei turce.

„Este esențial ca Rusia, Iranul și Siria să ia măsuri mai eficiente împotriva acestei situații, care reprezintă cea mai mare amenințare la adresa integrității teritoriale a Siriei”, a adăugat el.

Atacul, care a vizat o clădire rezidențială din suburbia Mezzah, la vest de capitala siriană Damasc, a ucis șapte persoane și a rănit alte 11, potrivit presei de stat.

Președintele parlamentului iranian, Mohammad Bagher Ghalibaf, a vizitat locul celei mai mortale lovituri israeliene din centrul Beirutului din ultimele săptămâni, însoțit de doi parlamentari Hezbollah, potrivit unui fotograf AFP.

O sursă apropiată Hezbollah a declarat că raidul aerian de joi seara în zona dens populată Basta, care

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE