Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

DISCLAIMER: Acest articol este plătit și provine integral dintr-o sursă de comunicare externă. Euronews România pune la dispoziție spații de comunicare, în timpul campaniei electorale, în condiițile prevăzute de lege.

Echipa editorială Euronews România nu este implicată în niciun mod în realizarea acestui tip de articol și în verificarea acurateții informațiilor prezentate. Autorii își asumă responsabilitatea pentru întregul conținut.

Prin politicile promovate la guvernare, PNL a reușit să impună o creștere economică bazată pe creșterea investițiilor, nu a consumului. Acest lucru s-a întâmplat, în premieră după foarte mulți ani, în guvernarea Nicolae Ciucă.

Practic, la finele anului 2022, a fost pentru prima dată în cei 35 de ani când veniturile la bugetul de stat pe bază de investiții au reprezentat 2,8% în raport cu 2,2% venituri bazate pe consum. Această evoluție a creșterii economice reprezintă o mare victorie a PNL pentru România și un pas important către o economie puternică și sănătoasă.

Creșterea sănătoasă a economiei este însoțită de o serie de avantaje, care plasează economia României pe o traiectorie ascendentă a dezvoltării: exporturi mai mari, încurajarea capitalului românesc, resurse financiare solide pentru creșteri de venituri și măsuri sociale, care susțin apoi, prin creșterea nivelului de trai și al educației, competitivitatea.

Trebuie menționat faptul că politica axată pe investiții a fost aplicată și la nivelul administrațiilor locale. În anul 2023, circa 52% din valoarea totală a contractelor  cu fonduri europene erau implementate în județele conduse de PNL.

De asemenea, bugetele localităților conduse de liberali au fost și ele reorientate către investiții. Primari și președinți de CJ ai PNL, ani la rând, au construit propriile bugete pe dezvoltare si investiții. Aceste bugete au fost și de două-trei ori mai mari decât la omologii lor de la alte partide.

Toate acestea au determinat o dezvoltare accelerată a județelor liberale. Potrivit calculelor Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, la nivelul anului 2024, primele opt județe după PIB pe cap de locuitor sunt conduse de președinți de Consilii Județene liberali.

Eficiența în atragerea fondurilor europene face din PNL cel mai credibil partid în alegerile europene din 9 iunie.

Echipa propusă de liberali pentru Parlamentul European este formată din lideri cu experiență, care s-au implicat activ în alocarea fondurilor europene pentru țara noastră. 

CMF: 41240003

PRECIZARE: Euronews România își rezervă dreptul de a refuza comunicări care conțin atacuri la persoană, acuzații ori încălcări ale drepturilor garantate de Constituție pentru toți cetățenii României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE