Emoții mari pentru Paul Negoescu la Festivalul de Film de la Sarajevo, după ce a avut loc premiera mondială a celui mai recent film al său, „Oameni de treabă”. Producția românească pune în prim plan povestea unui polițist. Filmul s-a bucurat de aprecierea criticilor și are șanse foarte mari să obțină unul dintre premiile “Heart of Sarajevo”. Festivalul ajuns la a 28-a ediție, găzduiește zilele acestea alte nouă producții românești.
51 de filme concurează pentru premiile “Heart of Sarajevo”. 21 dintre acestea vor fi în premieră, printre ele și lungmetrajul de ficțiune ”Oameni de treabă”, în regia lui Paul Negoescu. Filmul spune povestea lui Ilie, polițist într-un sat din Moldova, unde corupția este la putere. În urma unor evenimente violente la care asistă, acesta este nevoit să ia decizii radicale în viața personală, dar și profesională.
„Întotdeauna când ai o sală plină la un film este un sentiment plăcut. Numai că reușești să umpli o sală cu oameni care vor să vadă filmul e un obiectiv împlinit. Acum pare că publicului i-a plăcut filmul. Este un sentiment plăcut să știi că ți-ai dus munca până la capăt și că oamenii au apreciat ce ai făcut”, a spus Paul Negoescu, regizorul filmului „Oameni de treabă”.
Aseară a avut loc premiera filmului „Oameni de treabă” în regia lui Paul Negoescu, un eveniment care a atras atenția criticilor mai ales pentru interpretarea masculină a actorului principal masculin din film, Iulian Postelnicu.
„De obicei nu mă laud cu propriile filme, propriile apariții, dar de filmul ăsta sunt mândru”, spune actorul Iulian Postelnicu.
Alături de Iulian Postelnicu, în distribuție se mai regăsesc Anghel Damian și Crina Semciuc.
„Efectiv a fost un cadou pentru mine acest personaj, din foarte multe puncte de vedere, pentru că am schimbat genul și pentru prima dată am primit acest personaj minunat să joc”, a spus actrița Crina Semciuc.
Alte nouă producții românești sau realizate în co-producție vor fi prezentate la Festivalul de la Sarajevo. În secțiunea documentare de lungmetraj sunt filmele “Pocalul. Despre fii și fiice”, în regia Cătălinei Tesăr și a Danei Bunescu și “Apropieri”, în regia lui Botond Pusok, iar la secțiunea scurtmetraj filmul “Amok”- o coproducție Ungaria – România.
Festivalul de Film de la Sarajevo este la a 28-a ediţie. Evenimentul a fost inițiat pentru a ajuta la reconstruirea societății civile şi la păstrarea spiritului cosmopolit al orașului.