Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Mina descoperită în zona Grindului Chituc provine din zona conflictului ruso-ucrainean și a fost neutralizată

UPDATE: Forţele Navale Române au neutralizat mina descoperită în zona Grindului Chituc, din judeţul Constanţa, în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Este vorba despre o mină anti-desantare fluvială de tipul YaRM, prima de acest tip identificată pe malul Mării Negre.

Mina fluvială provine din zona conflictului ruso-ucrainean şi a fost folosită, cel mai probabil, în nord-vestul Mării Negre, la gurile Dunării sau ale Niprului, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Apărării Naţionale


Știrea inițială:

O mină a fost descoperită pe țărmul românesc, în zona Grindului Chituc, în apropiere de Corbu. Specialiștii spun că, cel mai probabil, este vorba despre o mină anti-desantare, care - în mod normal - este amplasată în apele puțin adânci ale zonelor de coastă sau pe plaje, pentru a contracara ambarcațiunile de atac și alte vehicule amfibii. Zona în care a fost descoperită mina este acum securizată.

MApN transmite, într-un comunicat, că în jurul orei 9:30 a fost sesizată prezența unui obiect suspect eșuat pe țărc în zona Grindului Chituc.

O echipă de scafandri EOD de la Centrul 39 Scafandri a fost activată în zonă, iar in examinarea fotografiilor realizate la fața locului obiectul este, cel mai probabil, o mină anti-desantare, de tipul YaRM.

Zona este monitorizată și securizată, la acest moment, de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol.

Descoperirea a fost făcut în contextul în care în zonă au loc repetiții pentru Ziua Marinei.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE