Statele Unite au anunțat că vor oferi o nouă tranșă de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 2,6 miliarde de dolari. Aceasta include muniție pentru sistemul de apărare aeriană Partiot, dar și muniție generală și rachete antitanc.
O delegație americană formată din politicieni, oameni de afaceri și reprezentanți ai unor organizații caritabile se află la Kiev. Aceștia analizează prioritățile, în ceea ce privește reconstrucția după război. Președintele Zelenski s-a întâlnit cu delegații americani conduși de fostul secretar de stat Mike Pompeo.
Ulterior, Zelenski s-a deplasat spre Polonia, țara care a primit peste un milion de refugiați ucraineni în ultimele 13 luni. Țara membră NATO a jucat, de asemenea, un rol important în convingerea altor puteri occidentale să furnizeze tancuri de luptă și alte categorii de armament Ucrainei.
În timp ce Finlanda a fost primită în NATO, devenind cel de-al 31-lea membru al alianței militare, șeful Jens Stoltenberg a subliniat și el sprijinul pe care Ucraina l-a primit din partea alianței.
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Întâlnirea noastră de astăzi a subliniat angajamentul de durată al NATO față de Ucraina. Aliații își intensifică producția de arme și muniție și își respectă promisiunile de pregătire a personalului și de livrarea de noi arme grele. O Ucraină puternică și independentă este vitală pentru stabilitatea zonei euro-atlantice și așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu președintele Zelenski la summitul nostru de la Vilnius din iulie.
Pe de altă parte, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a susținut în fața comandanților militari de la Moscova că aderarea Finlandei la NATO a crescut riscurile unui conflict mai amplu. De asemenea, el i-a informat, într-un mesaj menit să crească tensiunea, că Rusia a pus la dispoziția Belarusului rachete care pot transporta focoase convenționale sau nucleare.