Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nepal: Cel puțin 60 de oameni dispăruți în urma prăbușirii unor autobuze în râu

Două autobuze care transportau cel puțin 60 de pasageri s-au prăbușit într-un râu din cauza unei alunecări de teren, în centrul Nepalului, vineri. Accidentele mortale sunt relativ frecvente în această ţară, în principal din cauza stării proaste a drumurilor şi a vehiculelor prost întreţinute. Drumurile sunt cu atât mai periculoase în timpul sezonului musonic, când ploile provoacă alunecări de teren şi inundaţii.

Nepal: Cel puțin 60 de oameni dispăruți în urma prăbușirii unor autobuze în râu

Se pare că trei dintre pasageri au reușit să se salveze, însă până dimineața târziu, autoritățile nu au găsit nicio urmă a celor două autobuze, care cel mai probabil au fost scufundate și duse în avalul râului Trishuli. În general, râurile din Nepal curg cu rapiditate din cauza terenului montan. Ploile musonice puternice din ultimele zile au umflat și tulburat căile navigabile, făcând și mai dificilă observarea epavelor.

„Două autobuze, unul cu 24 de pasageri şi celălalt cu 42, au fost măturate de o alunecare de teren în râul Trishuli”, a declarat Khimananda Bhusal, un responsabil din districtul Chitwan, pentru AFP, citată de Agerpres.

„Nu suntem siguri cu privire la numărul total de persoane, deoarece autobuzele puteau lua alţi (călători) pe drum”, a adăugat el.

Incidentul a avut loc pe autostrada care leagă oraşele Narayangarh şi Mugling, la aproape 100 de kilometri la vest de capitala Kathmandu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE