Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Münchenul e împânzit de taxiuri germane inscripționate cu „România”. Următorul meci al naționalei va fi cu Belgia, la Köln, pe 22 iunie

Românii au cucerit Münchenul. Zeci de mii de suporteri îmbrăcați în galben se află la tot pasul prin centrul orașului, iar localnicii vorbesc despre reușita României. Mai mult decât atât, zeci de taxiuri au fost branduite cu logo-ul României. Tricolorii au făcut istorie, luni, la München, iar românii n-au mai trăit o bucurie similară la un turneu final de 24 de ani. Este a doua mare victorie din istoria celor șase participări ale naționalei la Campionatul European și prima după anul 2000, când s-a calificat în sferturi.

România e peste tot. Münchenul e împânzit de taxiuri germane inscripționate cu „România”

Taxiurile inscripționate cu brandul de țară al României au mers la hotelul tricolorilor pentru un salut simbolic. Au fost întâmpinate acolo de foștii internaționali Vlad Munteanu, Marius Niculae și Lucian Sânmărtean.

Jurnalist Euronews: Cum e să vezi un oraș plin cu însemnele României, pe mașini, peste tot?

Lucian Sânmărtean, fost fotbalist: „Extraordinar a fost, am și ieșit aseară. Emoția și bucuria fanilor care sunt prezenți aici, datorită echipei naționale, sunt un lucru pozitiv. Bucuria cu care ne-au întâmpinat, stat între ei, lucru mai rar pentru mine fiindcă n-am fost chiar obișnuit cu astfel de atmosferă. Oamenii așa, cu un soi din-ăsta de bunătate, de prețuire și de respect pentru ce s-a întâmplat la echipa națională și ce se întâmplă de acum încolo”.

Jucătorii s-au pozat cu taxiurile, iar șoferii spun că sunt mândri că pe mașinile lor apare logoul unei țări care participă la Euro. Campania este coordonată de Ministerul Turismului.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews România: „Peste 600 de taxiuri din Germania au fost colantate cu emblema României, iată o imagine frumoasă cu Castelul Peleș. Marile orașe din Germania, Frankfurt, Berlin, Hamburg și München, unde suntem și noi acum, au în circulație astfel de taxiuri pe care scrie România. Acțiunea este coordonată de către Ministerul Turismului și este, evident, pentru promovarea României pe perioada campionatului european”.

Taxiurile cu România pot fi văzute în toate marile orașe care găzduiesc meciuri la Euro.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE