Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Cărtărescu va preda un curs despre literatura română la Universitatea Columbia din New York

Autorul român Mircea Cărtărescu a devenit scriitor rezident la Universitatea Columbia din New York, a anunţat, miercuri, Ambasada Statelor Unite în România, potrivit Agerpres.

"Acesta va preda studenţilor cursul 'Postmodernism vs. Tiranie: O revoluţie literară românească'. Cursul va examina generaţia legendară a anilor 1980 (generaţia în blugi) în literatura română şi relaţia ei cu generaţia Beat în poezia americană, pe de o parte, şi cu postmodernismul american în ficţiune, pe de altă parte", transmite Ambasada SUA.

Născut la Bucureşti, în 1956, autor a peste 25 de volume şi a cărui operă a fost tradusă în 23 de limbi, Mircea Cărtărescu este poet, prozator şi eseist.

În ultimii ani, a fost unul dintre candidaţii la Premiul Nobel pentru Literatură, în 2023 scriitorul clasându-se "între primii cinci autori luaţi în considerare".

"Le mulţumesc din toată inima celor care au fost alături de mine ieri. Sunt foarte fericit că am ajuns, anul acesta, între primii cinci autori luaţi în considerare. Nu-mi trebuie mai mult. Căldura cu care foarte mulţi oameni din toată lumea m-au susţinut m-a emoţionat foarte tare", scria Cărtărescu, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE