Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Apărării din Ucraina ar fi cumpărat alimente pentru militari la prețuri aproape triple față de cele de pe piață. Cum se apără oficialii de la Kiev

Ministerul Apărării din Ucraina este acuzat c-ar fi achiziționat alimente pentru militari la prețuri de aproape trei ori mai mari decât cele practicate în magazinele din Kiev. De cealaltă parte, oficialii instituției ucrainene au cerut Serviciului de Securitate să investigheze „informațiile false care afectează interesele” apărării, cât timp este în vigoare legea marțială, scrie publicația Kiev Independent.

Scandalul a izbucnit după ce publicația ucraineană ZN.UA a scris pe 21 ianuarie că Ministerul Apărării a achiziționat alimente pentru Armată la prețuri duble sau chiar triple, prin comparație cu cele din magazinele din Kiev, capitala Ucrainei.

Publicația ZN.UA a precizat că este vorba despre un contract în valoare de 13,16 miliarde de hrivne (358,2 milioane de dolari) semnat pe 23 decembrie pentru furnizarea de alimente soldaților ucraineni mobilizați în Poltava, Sumî, Kiev, Jîtomîr, Cernigău și în regiunea Cerkasî.

Sursa citată a mai precizat că Ministerul Apărării a fost de acord să plătească 17 hrivne (2,09 lei) pentru un nou, în condițiile în care prețul meu în Kiev este de 7 hrivne (0,86 lei).

Ministerul Apărării din Ucraina respinge acuzațiile c-ar fi cumpărat alimente la prețuri umflate

Potrivit Kiev Independent, reprezentanții Ministerului Apărării au catalogat informațiile prezentate în presă drept „o manipulare intenționată și o inducere în eroare”, fără a oferi mai multe detalii.

Mai mult, Ministerul Apărării vrea ca Serviciul de Securitate să investigheze „informațiile false care afectează intereselor apărării noastre" în timpul legii marțiale.

O anchetă internă este în curs de desfășurare, au mai precizat oficialii ucraineni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE