În penultima zi a Sports Festival, cel mai mare festival de la noi din țară dedicat sportului, mii de copii au fost prezenți, încă de dimineață, în parcul central din Cluj-Napoca, unde este organizat evenimentul. Micuții au avut ocazia să fie inițiați într-o multitudine de sporturi și să se joace în aer liber.
Sportivi de elită, precum Ana-Maria Brâznă, Ana Bogdan, Horia Tecău sau Camelia Potec, i-au învățat pe copii cât de importantă este mișcarea.
În acest weekend copiii care ajung la Sports Festival pot încerca peste 20 de sporturi, de la cele olimpice, cum ar fi handbalul, baschetul, voleiul sau tenisul de masă, la sporturi mai puțin cunoscute în România, precum golful sau tech boll, un sport care combina tenisul de masă cu tenisul de picior.
Copiii s-au distrat de minune lovind mingea, dintr-o parte în alta a mesei. Mare priză la publicul mic l-a avut și elegantul joc de golf.
Ana-Maria Brânză, multiplă campioană la scrimă: Nu fiecare copil care va fi inițiat aici într-un sport va alege calea performanței, sunt conștientă de asta, dar simplul fapt că ei vor fi crescuți în acest sport și îmbrățișează mișcarea este un plus pentru noi ca societate.
Tenismena Ana Bogdan, numărul 63 WTA, le-a dezvăluit copiilor la ce vârstă a început să se antreneze serios.
Ana Bogdan: Pe la 9 - 10 ani, cam așa aveam când am început să joc tenis mai serios Am început într-o sală în de la Liceul din Sinaia. E incredibil să vad ce atmosferă este aici. Mă bucur să văd că vin atât de mulți oameni și că sunt interesați de sport, în special copiii.
Horia Tecău: E prima dată când vin la Cluj fără rachete de tenis, dar e un eveniment extraordinar. Simt energia copiilor, a iubitorilor de sport, foști campioni. Tot ce se petrece aici e minunat pentru sănătate, pentru sport.
O altă prezență sonoră la Cluj-Napoca a fost înotătoarea Camelia Potec. În 2004, ea devenea campioană olimpică la proba de 200 de metri liber.
Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație: Noi ne bucurăm că cei mici au șansa să facă mișcare și trebuie să iubească sportul, în general, pentru că, la urma urmei, și înotătorii trebuie să aibă aceasta bază de a ști să se arunce, să se rostogolească, să facă o tumbă. Sunt sigură că în acest parc există și foarte mulți înotători și o parte dintre campionii de mâine, pe care o să îi vedem pe micile ecrane și pe care o să-i aplaudăm din tribune.
După o zi plină, copiii au atras și ei privirile marilor campioni prezenți la eveniment cu o paradă a cluburilor sportive.