Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta renunţă la regulile impuse lui Donald Trump pe Facebook şi Instagram

Meta a anunțat vineri că va ridica măsurile speciale aplicate conturilor de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump.

În ianuarie 2023, fostului președinte american i s-a permis să revină pe platforme după o interdicție de doi ani, impusă din cauza incitării la violență, relatează AFP.

Potrivit actualizării din 25 ianuarie 2023 de pe blogul Meta, Trump, în prezent candidat al Partidului Republican, nu va mai fi supus sancțiunilor stricte de suspendare.

Deși nu va avea restricții pe platforme, va fi totuși supus unor sancțiuni mai rapide și mai severe, inclusiv suspendarea, în cazul unei noi încălcări a regulilor Meta.

"Aceste sancţiuni au fost un răspuns la circumstanţe extreme şi extraordinare, şi nu a fost nevoie să fie puse în practică", a subliniat compania.

Meta îşi justifică decizia prin "responsabilitatea sa de a permite exprimarea politică": "Credem că poporul american ar trebui să îi poată auzi candidaţii la preşedinţie de pe baze egale".

Trump a fost exclus de pe Facebook pe 7 ianuarie 2021, când era încă la putere, pentru că şi-a încurajat susţinătorii în timpul atacului asupra Capitoliului din Washington cu o zi în urmă.

Pe lângă această intervenţie, fostul lider de la Casa Albe îşi promova de mai multe luni teoria despre "Marea Minciună" - acuzaţii nefondate conform cărora alegerile prezidenţiale din 2020 i-au fost "furate", afirmaţii considerate pe scară largă a fi dezinformare şi o provocare la adresa procesului democratic.

Majoritatea reţelelor sociale principale, inclusiv Twitter şi YouTube, l-au interzis.

În iunie 2021, Facebook a decis că interdicţia va dura doi ani şi că republicanul va putea reveni doar atunci când "riscurile pentru siguranţa publică" vor "dispărea".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE