Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Măsuri de securitate extrem de dure la summitul NATO de la Washington, unde Euronews România este prezentă

Summitul NATO de la Washington a adus nu doar celebrarea celor 75 de ani de existrență a Alianței Nord-Atlantice, ci și restricții de acces și de trafic care au afectat viața locuitorilor capitalei Statelor Unite. Zeci de străzi sunt blocate, iar parcurile și multe locuri emblematice sunt închise, spre nemulțumirea turiștilor.

Corespondentul Euronews la Washington, Marius Vulpe, ne relatează cum gestionează autoritățile americane provocările organizării acestui eveniment major.

Măsuri de securitate extrem de dure la summitul NATO de la Washington

După desemnarea Summit-ului NATO drept Eveniment Național de Securitate Specială, restricțiile de trafic au fost aplicate chiar de la începutul acestei săptămâni și au atins apogeul în timpul lucrărilor din cadrul evenimentului.

Măsurile de securitate au crescut gradual, iar multe străzi au fost blocate de utilaje și de vehicule militare de tip Hummer. Autoritățile locale au postat online harta cu zonele restricționate, care au inclus Casa Albă, o atracție turistică majoră din capitala Statelor Unite.

Marius Vulpe, jurnalist Euronews: "Ne aflăm în fața Parcului Lafayette, o zonă turistică din vecinătatea Casei Albe, care, în momentul de față, este împrejmuit cu garduri de securitate, restricțiile fiind impuse de desfășurarea Summitul NATO la Washington în perioada 9 -11 iulie."

VEZI GALERIA
11 imagini

Circulația pe cele mai importane artere ale capitalei Statelor Unite a fost blocată de mașinile oficialilor și de forțele de securitate care îi escortau. Pe parcursul celor două zile de summit, nici măcar taxiurile sau persoanele care livrează mâncare nu au avut voie să intre în zonele retricționate.

Marius Vulpe, jurnalist Euronews: "Zeci de străzi și alei aflate în vecinătatea instituțiilor-cheie, precum Casa Albă, Departamentul de Stat, sau acea convenție unde are loc, în acest moment, summitul NATO, sunt restricționate atât publicului, cât și traficului rutier și aceste instituții sunt împrejmuite cu garduri de securitate, dublate de efective de poliție și personal al Serviciului Secret."

Singura instituție scăpată de rigorile suplimentare de securitate a fost Capitoliul. Potrivit informațiilor Euronews, pentru acest eveniment, au fost eliberate peste 24.000 de acreditări atât pentru delegațiile celor 32 de state membre și ale țărilor invitate, cât și pentru presa care a venit să relateze deciziile ce vor fi luate și anunțate la finalul summitului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE