Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marius Șumudică, noul antrenor al Rapidului. Neil Lennon părăsește echipa după şase etape

Marius Șumudică este noul antrenor al Rapidului, revenind la clubul său de suflet după 13 ani. Marți seară, Rapid București a anunțat oficial numirea lui Șumudică la conducerea tehnică a echipei, înlocuindu-l pe nord-irlandezul Neil Lennon, care a părăsit clubul după ce echipa nu a reușit să obțină nicio victorie în primele șase etape ale sezonului.

"Suntem bucuroși să anunțăm că Marius Șumudică, un adevărat rapidist, revine ca antrenor principal al Rapidului. La 53 de ani, 'Șumi' se întoarce pe banca tehnică a echipei după o absență de 13 ani", a transmis clubul pe site-ul oficial.

Șumudică: Mi-am dorit să mă întorc acasă. Giulești e casa mea

Marius Șumudică a declarat că este extrem de fericit să revină acasă, la Giulești, și consideră că această oportunitate este împlinirea unui vis.

"Mi-am dorit foarte mult să mă întorc acasă, Giuleștiul este casa mea. Nu pot exprima în cuvinte ce simt acum. Rapidul este echipa pe care o iubesc, și simt că am o datorie să fac totul pentru a scoate echipa din situația actuală și a o duce acolo unde suporterii așteaptă. Niciodată nu m-am ferit de provocări, și sper să reușesc. Fotbalul mi-a dat totul în viață, iar acum trebuie să dau înapoi. Rapidul mi-a oferit totul, și îmi doresc să fiu campion cu Rapid și ca antrenor, nu doar ca jucător. Acesta este visul meu", a spus Șumudică.

Șumudică, un rapidist din galeria alb-vișinie, a câștigat titlul de campion cu Rapid în 1999 și a fost golgheterul echipei în acel sezon, înscriind 20 de goluri. El se situează pe locul 24 în clasamentul marcatorilor din istoria clubului, cu un total de 46 de goluri.

Ca jucător, Șumudică a evoluat pentru Rapid între 1997 și 1999 și a revenit în sezonul 2001-2002, câștigând și de două ori Cupa României, în 1998 și 2002.

În cariera sa de antrenor, Marius Șumudică a mai antrenat Rapidul în sezonul 2010/2011, conducând echipa în 29 de etape. De asemenea, a avut succes cu Astra Giurgiu, unde a câștigat titlul de campion, și a antrenat la Farul Constanța, FC Brașov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, precum și în străinătate, la cluburi precum Al Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Rizespor, Malatyaspor și Al Raed.

Odată cu numirea lui Șumudică, Rapid a anunțat și plecarea lui Neil Lennon, împreună cu alți membri ai staff-ului său, inclusiv Iain Brunskill, Andrew Liddell și Kyirakos Televantos.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE