Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

La ziua lui Donald Trump, cu bilet plătit. Fostul președinte a împlinit 78 de ani și spune că este pregătit pentru un nou mandat

Donald Trump a împlinit 78 de ani și și-a petrecut ziua de naștere în Florida, statul în care locuiește, alături de o mulțime impresionantă. Cei care au ținut să fie prezenți au și plătit pentru acest lucru. Au fost vândute cinci mii de bilete la 35 de dolari bucata, iar locurile mai apropiate de scenă au costat 60 de dolari.

Pentru Donald Trump, fost președinte și candidat republican în alegerile din noiembrie, ziua de naștere a fost încă un prilej de a-și continua campania electorală. În aplauzele celor prezenți, el a promis că va lua măsuri dure la granița dintre SUA și Mexic și l-a criticat încontinuu pe Joe Biden, adversarul său în alegeri. Este prea fragil pentru a face față unui al doilea mandat, a spus Trump.

Ziua de naștere, prilej de campanie electorală

Donald Trump, fost președinte, candidat republican: „Cu ajutorul tuturor celor prezenți aici în această seară, vom câștiga acest stat în noiembrie. Îl vom da afară pe necinstitul Joe Biden de la Casa Albă. Vom pune America pe primul loc și vom face America măreață din nou.”

Tortul cu care cei prezenți l-au sărbătorit pe Donald Trump, deși generos, nu părea să ajungă pentru miile de participanți la aniversare. Așa că mulți s-au mulțumit doar să îl privească. Așezat pe o bază aurie, tortul avea inclusiv o șapcă de baseball cu inscripția „Make America Great Again”, un steag american, fraza „Născut în SUA de Ziua Drapelului”, o reprezentare a Biroului Oval, precum și inscripții republicane.

Donald Trump, fost președinte, candidat republican: „Nicăieri altundeva nu aș vrea să fiu de ziua mea, este și Ziua Drapelului, ziua mea de naștere, nicăieri nu e mai bine decât aici, cu mii de patrioți americani mândri din marele stat Florida.”

Nici atmosfera festivă și nici măcar tortul multicolor nu l-au oprit pe Trump să amintească celor prezenți platforma sa electorală. Abordarea imigrației în termeni amenințători, angajamentul de a proteja dreptul de a avea arme, eliminarea protecției mediului pentru a stimula producția internă de energie și reducerea impozitelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE