Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Judecător din Kentucky, împușcat mortal la Tribunal de șeriful orașului. Ofițerul a fost arestat pentru omor

Un judecător din statul american Kentucky a fost ucis, după ce a fost împușcat într-unul din birourile Tribunalului în care lucra de 15 ani. Principalul suspect în cazul crimei este chiar șeriful din localitate care a fost arestat.

Whitesburg, o localitate din Kentucky în care trăiesc aproape 1.700 de persoane, este în stare de șoc, după ce doi dintre cei mai importanți membri ai comunității au fost implicați într-un atac armat. Un judecător a fost omorât în sediul instanței, iar cel acuzat de comiterea faptei este șeriful localității..

„Este atât de trist. Amândoi îmi sunt prieteni. Am lucrat cu amândoi ani de zile”, a afirmat Mike Watts, grefierul instanței din Letcher County, potrivit AP.

Anchetatorii americani spun că deocamdată nu a fost stabilit mobilul crimei comise vineri. Din informațiile preliminare ale investigației reiese că șeriful Shawn „Mickey” Stines din comitatul Letcher l-a împușcat de mai multe ori pe judecătorul districtual Kevin Mullins după ceartă care a avut loc în în interiorul tribunalului, a transmis Poliția statului Kentucky.

În vârstă de 54 de ani, judecătorul Kevin Mullins a murit pe loc. El juca la acea instanță de 15 ani. Șeriful Shawn „Mickey” Stines s-a predat fără a opune rezistență. Bărbatul în vârstă de 43 de ani este acuzat de omor.

Șeriful acuzat de omor, implicat într-un proces controversat

Shawn Stines a depus mărturie luni într-un proces intentat de două femei. Una dintre ele a susținut că un adjunct al șerifului a forțat-o să întrețină relații sexuale într-o încăpere a tribunalului condus de Mullins timp de șase luni, pentru a nu fi condamnată la închisoare. În cadrul procesului, șeriful este acuzat de „neglijență în mod intenționat pentru că nu l-a instruit și supravegheat în mod adecvat” pe adjunct.

Fostul adjunct al șerifului, Ben Fields, a recunoscut că a violat o femeie condamnată să execute pedeapsa cu închisoarea la domiciliu. Fields a fost condamnat anul acesta la șase luni de închisoare și apoi la șase ani și jumătate pentru viol, fals în declarații și manipularea datelor unui dispozitiv de monitorizare a deținuților, relatează publicația The Mountain Eagle. Trei acuzații legate de o a doua femeie au fost respinse deoarece aceasta a decedat.

Stines l-a concediat pe Fields, care i-a succedat în funcția de executor judecătoresc lui Mullins, sub acuzația de „comportament necorespunzător”, după ce procesul a fost intentat în 2022.

Cei care îi cunosc atât pe șerif, cât și pe judecător au avut numai cuvinte de laudă la adresa lor. Judecătorul Kevin Mullins a ajutat persoanele dependente de droguri să urmeze tratamente de deintoxicare, iar șeriful Stines a fost implicat în misiuni de combatere a consumului de opioide. Ei au lucrat împreună mai mulți ani și erau prieteni.

De asemenea, apropiații lui Stines încearcă să înțeleagă de ce bărbatul cunoscut ca fiid un familist a putut omorî un om.

Procurorul general al statului Kentucky, Russell Coleman, a anunțat că instituția pe care o conduce va colabora cu un procuror regional în calitate de procurori speciali în acest dosar penal.

Statele Unite ale Americii numără mai multe arme individuale decât locuitori, în special din cauza uşurinţei cu care americanii au acces la ele. Anul trecut, peste 18 mii de oameni au murit împușcați în SUA, țară care se confruntă cu un număr ridicat de atacuri armate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE