Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, gata de start. 4.400 de sportivi paralimpici vor concura la 23 de discipline

A mai rămas o zi până la startul Jocurilor Paralimpice, iar capitala Franței se pregătește pentru o nouă competiție majoră. 4.400 de sportivi paralimpici vor concura la 23 de discipline, iar ceremonia de deschidere va avea loc, pentru prima dată în istorie, în afara unui stadion, așa cum s-a întâmplat și la Jocurile Olimpice. România va fi reprezentată la Paris de șase sportivi care vor participa la trei discipline.  

65 de mii de spectatori sunt așteptați miercuri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice. Pentru prima dată în istorie, aceasta va avea loc în afara unui stadion. Sportivii vor defila între Champs-Elysées și Place de la Concorde. În aceasta din urmă s-au desfășurat, pe perioada Jocurilor Olimpice, întrecerile de skateboarding, BMX freestyle, breakdance și streetball.

Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare Paris: „Abia așteptăm ceremonia de deschidere. A fost o mare provocare pe care ne-am asumat-o, să reutilizăm Place de la Concorde, zonă în care au fost amenajate mai multe arene pentru Jocurile Olimpice. Așa că a trebuit să transformăm patru arene într-un stadion pentru a organiza ceremonia. A fost cu adevărat dificil să transformăm acest loc în doar două săptămâni.” 

Multe dintre arenele folosite în cadrul Jocurilor Olimpice vor fi păstrate și acum. Spre exemplu, Arena Champs de Mars va găzdui competiția de judo. Iar duelurile de la scrimă și taekwondo vor avea loc în interiorul Grand Palais. În total, 4.400 de sportivi paralimpici vor concura la 23 de discipline. 

Christophe Cranoizon, turist francez: „Am urmărit Jocurile Olimpice, sigur că voi face la fel și în cazul Jocurilor Paralimpice. Sunt interesat, desigur.”

Michelle Llorca, turistă francez: „Am făcut mult sport acasă, așa că mereu am urmărit Jocurile Olimpice. Și Jocurile Paralimpice vor fi fabuloase.”

Organizate pentru prima dată în istorie în Franța, Jocurile Paralimpice vor avea loc între 28 august și 8 septembrie. România va fi reprezentată la această ediție de șase sportivi, la trei discipline: judo pentru nevăzători, ciclism și tenis de masă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE