Incendiul de vegetaţie produs, marţi, între localităţile Bragadiru şi Măgurele din judeţul Ilfov a fost lichidat de pompieri. În jur de zece hectare de vegetație uscată au ars în zona de sud-vest a Bucureștiului, între localitățile Măgurele și Bragadiru.
Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incendiului
Pompierii au anunțat că au reușit să lichideze incendiul de vegetație, după ce au luptat cu flăcările aproape cinci ore.
”Incendiul de vegetație este lichidat. Două persoane au fost asistate medical de către echipajele de la fața locului, ca urmare a atacurilor de panică. Nu au fost transportate la spital”, au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov.
Peste 60 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul din zona Bragadiru-Măgurele
Peste 60 de pompieri au intervenit cu 13 autospeciale pentru stinge incendiul de vegetație care s-a manifestat pe o suprafață de aproape 300 de hectare. Pompierii spun că intervenția a fost una dificilă deoarece au fost nevoiți să lichideze nu mai puțin de patru focare, iar vântul a favorizat extinderea flăcărilor.
”Intervenția a fost una destul de dificilă și este în continuare. În acest moment, incendiul este localizat și nu mai există pericolul de extindere la zona de locuit din cauza suprafeței foarte mari pe care s-a manifestat - suprafață de aproximativ 300 de hectare.
La fața locului au fost alertate 13 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SABIF și un echipam SMURD:
O persoană a necesitat îngrijiri medicale pentru că a suferit un atac de panică. De asemenea, au intervenit și cinci utilaje puse la dispoziție de autorităților locale”, a declarat Ana Covașniuc, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov.
Focul nu s-a extins la nicio locuință din apropiere. Pompierii au mai precizat că au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului.
Recomandările pompierilor pentru a evita producerea de incendii în zilele cu temperaturi caniculare
”Ținând cont de perioada caniculară pe care o traversăm, nu doar persoanele care locuiesc în această zonă adiacentă Capitalei sau în județul Ilfov ar trebui să respecte câteva măsuri:
să aibă grijă unde aprind focul, să fie la distanță de siguranță față de vegetația uscată sau de materialele combustibile
să nu își lase copiii nesupravegheați cu mijloace care pot produce aprinderea.
Dacă vor să facă un grătar, să fie foarte atenți și să aprindă focul doar în locurile special amenajate”, a mai precizat Ana Covașniuc.
"În urma acţiunilor întreprinse de echipajele de la fata locului, în acest moment nu există pericolul de extindere a incendiului către zona de case", transmite ISUBIF.
A fost emis un mesaj RO-ALERT de prevenire a populaţiei.
Potrivit Ministerului Mediului, deși norul de fum a fost vizibil din București, nu au existat depășiri ale parametrilor de poluare. Monitorizarea va continua până la lichidarea definitivă a incendiului, când, de altfel, Garda Națională de Mediu va demara un control privind cauzele producerii acestuia.
Totodată, conform modelării rulate de specialiștii Administrației de Meteorologie, în următoarele ore, este de așteptat ca norul de fum să se dispersese către sud, îndepărtându-se de zona administrativă a Municipiului București.
Fotografie principală: George Călin / Inquam Photos