Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ileana Stana Ionescu a murit. Actrița s-a stins din viață la 87 de ani

Actrița Ileana Stana Ionescu a murit. Aceasta a încetat din viața, duminică, la vârsta de 87 de ani, potrivit oficialii TNB.

Ileana Stana Ionescu, în vârstă de 87 de ani, s-a retras din viața publică de mai bine de cinci ani, după o carieră de 60 de ani în teatru.

Ileana Stana-Ionescu s-a născut în anul 1936. Mama ei a avut origini italiene, iar tatăl său a murit în al Doilea Război Mondial când ea avea doar șase ani. De la vârsta de cinci ani, a locuit împreună cu familia în Drobeta Turnu Severin, unde a urmat școala primară și liceul.

După absolvirea liceului teoretic, a plecat la Reșița, unde locuia un frate de-al tatălui ei. Acolo a început să frecventeze spectacolele trupei de teatru.

Și-a făcut debutul ca actriță în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, în rolul Agnes din piesa „Școala femeilor” de Molière. În 1959, s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

Din 1965, a lucrat la Teatrul Național din București și a avut apariții la televiziune. În 2002, a fost numită societar de onoare al Teatrului Național din București.

A fost căsătorită cu actorul Andrei Ionescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE