Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deși sunt sub control judiciar, frații Tate pot părăsi România și pot merge într-o altă ţară a UE

Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi în continuare sub control judiciar, dar pot părăsi România şi pot merge într-o altă ţară a Uniunii Europene cu acordul instanţei, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Frații Tate pot părăsi România și pot merge într-o altă ţară a UE cu acordul instanţei

Andrew şi Tristan Tate sunt judecaţi în România, sub control judiciar, pentru trafic de persoane şi viol, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Ei şi două tinere complice au fost trimişi în judecată pe 20 iunie 2023, acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Fraţii Tate, care au dublă cetăţenie - britanică şi americană, ar putea părăsi teritoriul României. Magistrații de la Tribunalul București au acceptat să schimbe limitele controlului judiciar, astfel încât cei doi să poată călători în state din UE. Restul interdicțiilor din controlul judiciar se mențin.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore. Dacă judecătorii de la Curtea de Apel București mențin decizia din primă instanță, atunci cei doi frați vor putea părăsi România.

„În baza art. 207 C. proc. pen., menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Emory Andrew Tate III, Tristan Tate, Georgiana-Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu, până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. În baza art. 2081 C.p.p. rap la art. 215 alin. 1,2, 8 şi 9 C.p.p. dispune înlocuirea obligaţiei inculpaţilor Emory Andrew Tate III şi Tristan Tate de a nu părăsi teritoriul României cu obligaţia inculpaţilor de nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, potrivit deciziei judecătorilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE