Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fraţii Tate, vizați de o nouă acuzaţie. Andrew și Tristan ar fi comis evaziune fiscală ''în serie''

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați că nu au plătit niciun impozit pe veniturile de 21 de milioane de lire sterline (26 milioane de dolari) obținute din afacerile lor online, relatează luni dpa și PA Media.

Poliția din comitatele Devon și Cornwall a inițiat o acțiune civilă la tribunalul Westminster pentru evaziune fiscală împotriva celor doi frați și a unei a treia persoane, cunoscută doar sub inițiala J.

Sarah Clarke KC, reprezentanta poliției, i-a descris pe Andrew și Tristan Tate drept evazioniști în serie și a subliniat că aceștia nu au plătit nici impozit, nici TVA.

Frații Tate nu au plătit taxe în niciun stat pentru veniturile de 21 de milioane de lire

Potrivit plângerii, frații Tate nu au plătit taxe în niciun stat pentru veniturile de 21 de milioane de lire obținute din afaceri online între 2014 și 2022. Banii provin din vânzări de produse online și activități pe OnlyFans.

Clarke a citat un videoclip în care Andrew Tate mărturisește că, în perioada în care locuia în Anglia, "a refuzat să plătească taxe".

Tactica lui Tate era să "ignore, ignore, ignore, pentru că într-un final datoriile dispar", a afirmat poliția.

Frații Tate au deschis numeroase conturi bancare în Regatul Unit, din care șapte au fost blocate, potrivit poliției. Aceste conturi erau folosite pentru a transfera veniturile din afaceri.

"Așa arată evaziunea fiscală, așa arată spălarea de bani", a declarat Clarke în fața curții.

Frații Tate sunt acuzați de eludarea plății taxelor și spălare de bani atât în Marea Britanie, cât și în România. Poliția a precizat că frații au transferat milioane de lire într-un cont pe numele J și au deschis un alt cont pe numele acesteia, deși J nu avea niciun rol în afacerile lor.

De asemenea, poliția a menționat o plată de 805.000 de lire în contul de Revolut al lui J, din care 495.000 de lire au fost transferate ulterior lui Andrew Tate și 75.000 de lire într-un alt cont pe numele lui J, care au fost apoi convertiți în criptomonede.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE