Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump refuză să mai aibă o altă dezbatere cu Harris

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat joi că nu va participa la o nouă confruntare electorală cu Kamala Harris, conform unui mesaj distribuit pe platforma sa, Truth Social, citat de agențiile AFP și Reuters.

"Nu va exista o a treia dezbatere", a afirmat candidatul republican, referindu-se atât la dezbaterea sa televizată cu Joe Biden din iunie, cât și la cea recentă de marți, când s-a confruntat cu vicepreședinta Kamala Harris.

În ciuda faptului că Trump a susținut că performanța sa în dezbaterea de marți a fost remarcabilă, șase sponsori republicani și trei dintre consilierii săi au declarat că Harris a fost cea care a dominat confruntarea, Trump nereușind să transmită un mesaj clar publicului.

Peste 67 de milioane de oameni s-au uitat la dezbaterea dintre Trump și Kamala Harris

Dezbaterea a strâns o audiență de 67,1 milioane de telespectatori, conform datelor furnizate de Nielsen.

Într-un miting organizat la scurt timp după mesajul lui Trump, Kamala Harris a declarat: „Cred că avem responsabilitatea de a oferi alegătorilor o nouă dezbatere.”

Deși Trump a susținut că sondajele arată o victorie clară pentru el, mai multe anchete au indicat că publicul a considerat-o pe Harris mai convingătoare.

În dezbaterea de marți, moderată de ABC, Kamala Harris a reușit să-l pună în dificultate pe Donald Trump, aducând în discuție teme precum restricțiile asupra avortului, pregătirea ei pentru funcția de vicepreședinte și multiplele probleme legale cu care se confruntă Trump.

Cei doi candidați au încercat să obțină un moment decisiv într-o cursă electorală extrem de competitivă, potrivit Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE