Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dikembe Mutombo a murit. Fostul mare baschetbalist avea 58 de ani

Fostul baschetbalist Dikembe Mutombo s-a stins din viață luni la vârsta de 58 de ani, după ce s-a luptat cu un cancer cerebral, a confirmat NBA pe rețelele de socializare.

Sportivul a decedat din cauza unei tumori cerebrale. Cu nu mai puțin de o mie de meciuri în NBA la activ, Mutombo s-a retras în 2008/2009 după cinci sezoane petrecute la Houston Rockets, unde a jucat 289 de meciuri și a înscris 909 puncte.

”Spiritul lui Dikembe va dăinui în cei pe care i-a ajutat și i-a inspirat de-a lungul vieții sale extraordinare. Eu sunt unul dintre cei mulți oameni ale căror vieți au fost atinse de inima mare a lui Dikembe și îmi va lipsi foarte mult.

În numele întregii familii NBA, transmit cele mai sincere condoleanțe soției lui Dikembe, Rose, și copiilor lor; numeroșilor săi prieteni; și comunității globale de baschet pe care a iubit-o cu adevărat și care l-a iubit și ea.”, se arată în declarația făcută publică de comisarul NBA Adam Silver.

Pe lângă Rockets,acesta a mai fst la New York Knicks, Brooklyn Nets, Philadelphia 76ers, Atlanta Hawks și Denver Nuggets, unde și-a început cariera și a disputat cele mai multe meciuri (381 în total, 4901 puncte).

Mutombo face parte din NBA Hall of Fame, fiind nominalizat de opt ori pentru All Star Game și fiind desemnat de patru ori jucătorul defensiv al anului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE