Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul vicecampion la escaladă al României, la categoria sub 20 de ani. Cine e Darius Râpă

România are primul vicecampion la escaladă, la categoria sub 20 de ani. Darius Râpă, un sportiv legitimat la Clubul Sportiv Universitar Știința Politehnica a obținut medalia de argint la competiția internațională ținută zilele acestea în China. El a fost primit și aplaudat minute în șir de colegi și prieteni, la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni. Alături de el a ajuns și colegul său, George Tanasă, care a ajuns pe locul 9 în semifinalele competiției.

Darius Râpă, primul vicecampion la escaladă al României, la categoria sub 20 de ani

Darius Râpă a avut parte de aplauze și felicitări la întoarcerea de la Campionatul Mondial de escaladă pentru juniori, organizat în orașul Guiyang din China. A adus cu el prima medalie de argint obținută de România la o astfel de competiție.

Hai, Darius! Haide! Haide! Haide!

Darius are 18 ani și este sportiv la Clubul Universitar Știința Politehnica din București. De la finalul lunii august, este oficial vicecampion mondial la categoria U20, adică sub 20 de ani. Cariera lui a început încă de când avea șase ani.

Darius Râpă, vicecampion mondial la escaladă: A fost pur și simplu incredibil. M-am dat jos, am urlat, eram foarte emoționat. Mi-am creat obiective din ce în ce mai mari pe care vreau să le ating și acesta a fost - de când am început cariera - unul dintre cele mai mari obiective și sunt extraordinar de mulțumit cu acest rezultat și am fost cu adevărat emoționat. Am început odată cu fratele meu. Ne cățăram împreună în spatele blocului, am început în joacă, ca o echipă, și a fost super frumos.

Florian Mastacan, antrenor și selecționer: Acest rezultat vine după o perioadă foarte lungă de investiții. Investiții - aici mă refer nu neapărat de ordin material, ci investiție în muncă și în dăruință pentru a obține acești pași frumoși. În orice sport, nu e nimic dificil atât timp cât ești dispus să ai disciplină, să muncești, să-ți urmezi programul de pregătire și în primul rând să crezi că poți face cât mai mult posibil.

După victoria din China, sportivii din Clubul Universitar „Știința” Politehnica se pregătesc pentru alte cinci competiții: în Slovenia, Italia, Elveția, Franța și Coreea de Sud. Oficialii speră ca, în 2028, sportivii clubului să fie prezenți la jocurile olimpice de la Los Angeles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE