Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremur de magnitudine 6,9 în Japonia, urmat de o replică de 7,1

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,9 ​​a avut loc în largul coastelor din sudul Japoniei. Ulterior, a existat o replică de 7,1, potrivit ABC News.

Agenția de Meteorologie din Japonia a precizat că seismul a înregistrat o magnitudine preliminară de 6,9 ​​și epicentrul acestuia a fost în apropiere de orașul Miyazaki, cu o populație de aproximativ 400.000 de oameni, din insula Kyushu.

Cutremur de magnitudine 6,9 în Japonia, urmat de o replică de 7,1

Cutremurul a avut loc la o adâncime de aproximativ 30 de kilometri.

A fost declanșată imediat o avertizare de tsunami. Deocamdată, aceste valuri au avut înălțimea de aproximativ un metru.

Situată în "Cercul de foc" al Pacificului, Japonia este considerată una dintre regiunile cele mai predispuse la cutremure la nivel global.

În martie 2011, Japonia a fost lovită de un cutremur major cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami devastator, care a provocat distrugeri pe scară largă de-a lungul coastei de nord-est. Atunci au murit aproape 20.000 de oameni și a fost declanșată și o criză la centrala nucleară de la Fukushima.

Cel mai recent cutremur cu maginitudine mare a fost pe 1 ianuarie 2024. A avut o magnitudine de 7,6 și a lovit regiunea central-nordică Noto, provocând moartea puțin 241 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE