Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Criză în spitalele din Marea Britanie. Medicii nu mai fac față numărului mare de pacienți

Spitalele din Marea Britanie sunt copleșite de un număr fără precedent de pacienți care sosesc la camera de gardă din cauza infecțiilor respiratorii. Personalul medical nu mai face față, iar această criză vine pe fondul nemulțumirilor tot mai mari ale asistentelor care solicită majorarea salariilor. Guvernul a propus sindicatelor negocieri privind o majorare a salariilor din sectorul public începând abia de anul viitor.

Numărul tot mai mare de pacienți face ca mulți dintre cei care sosesc la secția de urgențe să fie ținuți cu orele pe holurile spitalelor, din lipsa locurilor libere.

Personalul de la spitalul Chesterfield Royal face tot ce îi stă în putință pentru a oferi îngrijirile medicale necesare pacienților, însă numărul mare de cazuri de gripă și Covid a făcut ca unitatea medicală să fie complet depășită de situație. Asistentele spun că nu s-au mai confruntat cu o astfel de criză de zeci de ani.

Premierul Rishi Sunak a îndemnat spitalele să respecte procedurile de rutină și să nu anuleze programările unor pacienți, în ciuda crizei. Guvernul este însă criticat pentru incapacitatea de a veni cu soluții concrete pentru a gestiona eficient situația.

Angajații din sistemul național de sănătate britanic au anunțat o nouă serie de greve, solicitând creșterea salariilor peste rata inflației și condiții mai bune de muncă. Executivul propune însă o amânare a majorărilor pentru perioada 2023-2024. În plus, potrivit presei britanice, Cabinetul condus de Rishi Sunak ar intenționa să vină cu o legislație anti-grevă care să oblige medicii, asistentele medicale, profesorii și alți lucrători din sectorul public să asigure o minimă funcționare a sistemului pe perioada grevei. Intenția a fost deja criticată de opoziție și de sindicaliști.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE