Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crăciunul americanilor, afectat de viscol. Până în prezent au fost anulate peste 4.000 de zboruri în SUA

Milioane de americani sunt obligați să renunțe la călătoriile de Crăciun din cauza viscolului. Ninsorile abundente și vântul puternic au dus la anularea a mii de zboruri și au perturbat serviciile feroviare din Statele Unite.

Peste 4.400 de zboruri au fost anulate până acum în doar două zile, ceea ce va perturba planurile de sărbători a sute de milioane de persoane.

Cae Allen, locuitoare din Fort Collins: „După ce am aflat că nu voi putea să iau avionul, am apelat la mai multe companii aeriene de aici, am reușit să găsesc una și mi-am găsit un zbor pentru mâine și voi rămâne aici (în aeroport n.r.) în seara asta”.

Vremea geroasă se deplasează dinspre centrul Statelor Unite spre est și va afecta peste 135 de milioane de oameni în următoarele zile, potrivit Serviciului Național de Meteorologie american.

Lonny Frye, locuitor din Boulder: „Am luat autobuzul pentru a veni de la Boulder la aeroport, iar la jumătatea drumului zborul nostru a fost anulat și acum stăm aici (în aeroport n.r.)”.

Temperaturi de -40 de grade Celsius în unele regiuni

Frigul arctic va aduce temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius în mai multe regiuni. Autoritățile avertizează că expunerea la astfel de condiții fără o protecție adecvată poate provoca răni în câteva minute.

Frank Perrotte, locuitor din Billings: „Cred că sunt în jur de -13 grade. Momentan sunt bine. A ieșit soarele. E foarte bine dimineața devreme, iar seara, mai târziu, se face mai frig. Și dacă nu ești îmbrăcat bine, dacă nu ai mănuși, o căciulă, o pereche de cizme bune, probabil niște bluze, niște ciorapi groși, îți va fi frig”.

Autoritățile sunt îngrijorate de potențialele pene de curent și au avertizat populația să ia măsuri de precauție pentru a proteja persoanele în vârstă, persoanele fără adăpost și animalele. De asemenea, oamenii au fost îndemnați să-și amâne călătoriile. Unele companii de utilități au recomandat clienților să își reducă temperatura termostatelor pentru a economisi energie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE