Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Colegii din PSD îl sfătuiesc pe Marcel Ciolacu să arate diploma de bacalaureat, deși el spune că „nu o va publica niciodată"

Mai nou, lupta electorală se duce și în duelul diplomelor de studii, iar unii dintre candidați au fost provocați să-și publice dovada notei de la bacalaureat. Dacă mai mulți au făcut-o, premierul Marcel Ciolacu doar a spus ce notă a luat, dar a precizat că nu va publica diploma „niciodată”.

Colegii din PSD îl sfătuiesc pe Marcel Ciolacu să arate diploma de bacalaureat

Dar controversele continuă să existe, așa că premierul a fost sfătuit chiar de către colegii lui din PSD să-și publice diploma.

Adrian Țuțuianu, secretar al Consiuliului Național PSD: "Eu o să îl rog să o publice. Dar a fost confirmată de o instituție a statului român. Eu am făcut liceul la Câmpulung Muscel și niște jurnaliști l-au întrebat pe directorul de acolo și m-a sunat și mi-a zis că sunt date cu caracter personal. I-am spus să pună pe masă toate datele.

Eu cred că aici sunt două lucruri. Pe de o parte, avem o confirmare oficială că există o diplomă de bacalaureat, avem o confirmare oficială că există o facultate absolvită, cu niște rezultate bune, nu foarte bune, asta e rezultatul activității domnului Ciolacu."

Premierul a dezvăluit că a luat nota 7,03 la examenul de bacalaureat, iar licența a promovat-o cu 9. Însă el a spus că nu vrea să publice documentele, pentru că i se pare „un circ” și că lumea ar spune că „e falsă, că e schimbată poza".

El a precizat că au fost mai multe solicitări făcute la Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

„Vă rog frumos, dați toate informațiile”, a transmis Ciolacu Inspectoratului Școlar, potrivit ProTV.

În CV-ul lui Ciolacu, de pe pagina Guvernului, apare că el a absolvit Liceul de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu” din Buzău, în anul 1986.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE