De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
GHID: Totul despre alegerile 2024 din România: ce, când și cum votăm în anul superelectoral 2024
România organizează patru tipuri de alegeri, motiv pentru care 2024 este considerat un an superelectoral. Coaliția de guvernare PSD-PNL a decis ca alegerile europarlamentare și cele locale să fie comasate și vor avea loc pe 9 iunie. Trei luni mai târziu, pe 15 și 29 septembrie, cetățenii români urmează să-și aleagă următorul președinte, iar alegerile parlamentare se vor desfășura pe 8 decembrie.
După mai mult de o lună de negocieri, PSD și PNL au ajuns la un acord privind comasarea alegerilor. Pentru scrutinul in 9 iunie, Biroul Electoral Central și-a anunțat componența încă din 16 iunie și din acesta vor face parte șapte judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente (AEP), precum și membri ai partidelor politice și ai organizațiilor care reprezintă minoritățile naționale.
Citește totul despre alegerile 2024 din România.
S-a lansat Tribunalul de Arbitraj Sportiv din România, după modelul celui internațional, cu sediul în Elveția. A soluționat deja primul proces
A fost lansat Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv, ca alternativă pentru soluționarea litigiilor financiare sau disciplinare în care sunt implicați sportivii. Disputele judecate până acum de instanțele de drept comun vor putea fi soluționate mult mai rapid de acest for, care are în componență șase arbitri.
Președintele Tribunalului este Cristian Jura, unul dintre cei doi arbitri români membri ai Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Citește mai multe despre Tribunalul de Arbitraj Sportiv din România.
Românii aleg să meargă la munte de 1 Mai și Paște. Bugetul lor, cel mult 300 de lei pentru o cameră dublă pe noapte
Au rămas mai puțin de două săptămâni până la minivacanța de 1 Mai și Paște, când bugetarii vor beneficia de șase zile libere. Planurile sunt deja făcute. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta cei mai mulți vor opta pentru o vacanță la munte, în detrimentul celei de pe litoral, arată datele platformei Travelminit.
40% dintre cei care au răspuns sondajului spun că vor merge la munte în minivacanța de 1 Mai și Paște. Următoarele destinații sunt cele balneoclimaterice și litoralul - câte 20% dintre respondenți le iau în calcul pentru această vacanță scurtă. În același timp, vedem că 12% se gândesc la un city-break în aceeași perioadă.
Vezi unde aleg românii să meargă la munte de 1 Mai și de Paște.
Revista TIME: Iulia Navalnaya, printre cele mai influente 100 de persoane ale anului
Văduva principalului opozant al lui Putin, Iulia Navalnaya, a fost aleasă de revista Time în rândul celor mai influente 100 de persoane ale anului.
Alături de fotografia ei, apare și un text semnat de Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii. Aceasta vorbește de curajul soției lui Alexei Navalnîi, care a preluat lupta militantului rus împotriva corupției și autocrației în Rusia.
Citește mai multe despre Iulia Navalnaya.
#TheCube. TikTok vrea să își plătească utilizatorii. Comisia Europeană se opune: „Produce la fel de multă dependență precum țigările light”
Cum vi s-ar părea să primiți recompense financiare pentru conținutul pe care îl consumați în social media? TikTok testează opțiunea, iar ideea nu este deloc pe placul Comisiei Europene, care a deschis o investigație și cere explicații din partea companiei care administrează rețeaua de socializare.
Funcția a fost testată deja în Spania și Franța, iar pe TikTok există numeroase postări din spațiul asiatic în care utilizatorii arată felul în care funcționează TikTok Lite. În Europa, principiul este cât se poate de simplu: funcția de recompensă le „plătește” utilizatorilor echivalentul a câțiva cenți pe zi pentru a viziona conținut și pentru a interacționa cu el.
Află de ce TikTok vrea să își plătească utilizatorii.