Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surpriză la US Open! Gabriela Ruse a eliminat-o pe Barbora Krejcikova, campioana de la Wimbledon

Gabriela Ruse a reușit surpriza de până acum de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care se dispută pe suprafață hard. În turul 2 al turneului de la Flushing Meadows, românca de 26 de ani a eliminat-o pe campioana de la Wimbledon din urmă cu o lună și jumătate, Barbora Krejcikova. A fost 6-2, 7-5, după un meci în care Ruse a reușit 8 ași, iar Krejcivova, șase.

Însă diferența s-a făcut și la numărul de duble greșeli, acolo unde Ruse a comis doar trei, iar cehoaica, șapte. La capitolul erori neforțate, diferența a fost și mai mare. Ruse a avut 15, iar Krejcikova, 24.

Gabriela Ruse - Barbora Krejcikova 6-2, 7-5, în turul 2 la US Open

Iar peformanța jucătoarei române de tenis este cu atât mai mare cu cât ea a venit din calificări. În plus, Ruse se află pe locul 122 WTA, în timp ce cehoaica e pe poziția a opta în lume. Totodată, această victorie este prima pe care o obține Ruse în fața Barborei Krejcikova, care a câștigat celelalte două întâlniri directe.

  • Pe lângă titlul de la Wimbledon din această vară, Krejcikova a mai câștigat și Roland Garros în 2021. La US Open, cea mai bună performanță a sa a fost sferturile de finală, în 2021.

Astfel, Gabriela Ruse a obținut în premieră calificarea în turul al treilea al unui turneu de Grand Slam, acolo unde o va întâlni, vineri, pe Paula Badosa, locul 29 WTA. Spanioloaica de 26 de ani tocmai a trecut în două seturi de americanca Taylor Townsend (48 WTA).

Gabriela Ruse a mai jucat o singură dată cu Paula Badosa. S-a întâmplat în februarie 2022, în primul tur de la Dubai, când românca s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-4, iar Badosa era pe locul 5 mondial. La acea vreme, Ruse a fost eliminată chiar de Simona Halep, în optimi.

La US Open, Gabriela Ruse este singura româncă rămasă în competiție, după ce Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au fost eliminate în primul tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE