Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canada, acuzată de spionaj cu drona, înainte de startul Jocurilor Olimpice Paris 2024

Delegația din Noua Zeelandă a făcut o plângere la Comitetul Internațional Olimpic, în care acuză Canada de spionaj cu drona, înainte de începutul Jocurilor Olimpice.

Incidentul a avut loc după ce un antrenament al echipei feminine de fotbal din Noua Zeelandă a fost filmat cu o dronă, pe 22 iulie, la Saint Etienne. Neozeelandezii spun că antrenamentul a fost filmat de o dronă "pilotată de un membru al staff-ului echipei din Canada".

Canada și Noua Zeelandă vor juca joi, în grupa A a turneului feminin de fotbal.

Canada, acuzată că a spionat cu drona fotbalistele Noii Zeelande

Comitetul Internațional Olimpic investighează incidentul pentru care canadienii și-au cerut deja scuze și a precizat că cel responsabil este "un membru neacreditat al echipei Canada Soccer".

"Membrii echipei de asistență au raportat imediat incidentul către poliție, ceea ce a dus la reținerea operatorului de dronă, care a fost identificat drept membru al personalului de asistență din echipa feminină de fotbal a Canadei", se arată în comunicatul Noii Zeelande.

Reacția Canadei a venit imediat.

"Comitetul Olimpic canadian reprezintă fair-play-ul și suntem șocați și dezamăgiți. Ne cerem scuze din toată inima fotbalului din Noua Zeelandă, tuturor jucătorilor afectați și Comitetului Olimpic din Noua Zeelandă”, a precizat Comitetul Olimpic canadian, într-un comunicat.

  • Jocurile Olimpice de la Paris se dispută în perioada 26 iulie - 11 august. Delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris are 107 sportivi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE