Brigada Rutieră a Capitalei anunţă restricţii de trafic în weekend în zonele Bulevardul Unirii, Piaţa Domenii, pe Şoseaua Kiseleff, Calea Victoriei, cât şi zona adiacentă Stadionului "Rapid - Giuleşti", având în vedere organizarea mai multor evenimente, relatează Agerpres.
Duminică, începând cu ora 21,30, pe Stadionul "Rapid - Giuleşti" se va desfăşura meciul de fotbal între echipele Rapid Bucureşti şi FCSB. Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier, în zona adiacentă stadionului pe traseele de deplasare a suporterilor şi echipelor, precum şi devierea şi restricţionarea circulaţiei, dacă situaţia impune.
Sâmbătă şi duminică, pe Calea Victoriei, pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi intersecţia cu Splaiul Independenţei, fără afectarea traficului rutier în intersecţii, sunt organizate activităţi în cadrul proiectului "Străzi Deschise - Bucureşti, Promenadă Urbană". Evenimentele vor avea loc de sâmbătă, ora 09,00, până duminică, ora 22,00.
De asemenea, sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 - 21,00, PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti va organiza un eveniment cultural-artistic în cadrul proiectului "Străzi Deschise" pe Strada Alexandru Constantinescu, pe segmentul de drum cuprins între Piaţa Domenii şi Strada Cpt. Nicolae Drossu, fără afectarea traficului in intersecţii. În acest context, se va restricţiona circulaţia autovehiculelor, începând de vineri, ora 22,00, până luni, ora 04,00, precizează un comunicat al Brigăzii Rutiere.
În zilele de sâmbătă şi duminică, în perioada 14 mai - 2 octombrie, se desfăşoară evenimentul cultural "Simfonia Apei" în Piaţa Unirii - Fântâni Unirii, iar pentru buna sa desfăşurare se va restricţiona traficul rutier, gradual, în funcţie de numărul de persoane, pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul I.C. Brătianu şi Bulevardul Regina Maria (zona fântâni), între orele 21,15 - 22,40, în luna iulie.
Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentelor, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere, să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Programul de vot la alegerile prezidențiale și la referendum, pe 24 noiembrie. La ce oră se închid secțiile de votare
Aproape 19.000 de secții de votare vor fi organizate în România, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, care vor avea loc pe 24 noiembrie. În București, vor fi aproape 1.300 de secții, unde bucureștenii pot vota atât la scrutinul prezidențial, cât și la referendumul convocat de Nicușor Dan.
UPDATE. Cod galben de vânt și viscol în sudul și estul țării. Vântul a suflat cu 120 de kilometri pe oră în unele zone
Un cod galben de vânt și viscol este în vigoare în mai multe regiuni din România. Sub avertizare se află jumătatea sudică a Munteniei și Olteniei, sudul Transilvaniei și Dobrogea.
Cenușa a revenit peste Craiova. Locuitorii din cartierul unde se află Termocentrala susțin că problema persistă
Plouă din nou cu cenușă în Craiova. Deși au avut loc două reparații la instalațiile vechi ale Termocentralei, problema nu s-a rezolvat. Localnicii spun că strâng sute de kilograme de pulbere săptămânal din curți.
Cine poate vota cu urnă mobilă la alegerile prezidențiale 2024. Termenul limită pentru depunerea cererilor
Alegătorii care, din motive obiective (boală, invaliditate, atestate prin documente) nu se pot deplasa la secția de votare în ziua votului, vor putea vota cu ajutorul urnei speciale/mobile la alegerile prezidențiale 2024.
UPDATE. Noul tren Alstom, complet funcțional după ce s-a defectat la doar o zi de la inaugurare. Autoritățile au decis ca acesta să rămână în depou
Trenul Coradia Stream, care a intrat în circulație acum două zile, este pe deplin funcțional. Cu toate acestea, din cauza unor mesaje de eroare apărute pe computerul de bord legate de anumite funcții, s-a decis ca trenul să rămână în depou
România aleargă după tren. La întrebarea ”de ce România a pierdut trenul?” premierul spune: ”Pentru că n-am fost serioși”
În ziua în care a fost buluc de politicieni și autorități la inaugurarea primului tren electric cumpărat de România în ultimii 34 de ani, am primit și confirmarea lor că ”România pierde trenul”.