Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aur pentru Ionela Cozmiuc la Campionatele Mondiale de Canotaj din Canada, înainte de retragerea din activitate

Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială în barca de simplu categorie ușoară, la Campionatele Mondiale din Canada.

La ultima ei competiție înainte de retragerea din activitate, Ionela Cozmiuc a dominat categoric finala mondială și a trecut prima linie de sosire.

Ultima competiție înainte de retragere

Multiplă campioană mondială și europeană, sportiva în vârstă de 29 de ani a devenit acum câteva săptămâni și vicecampionă olimpică, alături de Gianina van Groningen, în proba de dublu vâsle categorie ușoară.

Ionela și soțul ei, Marius Cozmiuc, au fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, iar la întoarcerea în țară și-au anunțat retragerea din sportul de mare performanță.

O sportivă de excepție care se retrage la 29 de ani

Eduard Popescu, jurnalist Euronews România: O sportivă de excepție care, iată, se retrage la 29 de ani și lasă în spate o carieră impresionantă pe care o încheie cu o medalie de aur, medalia pentru care a luptat toată cariera. Aceste Campionate Mondiale din Canada sunt destinate probelor neolimpice, cum este și această probă de schif simplu categorie ușoară. Este al doilea titlu mondial în această probă pentru Ionela Cozmiuc, după cel obținut în 2022.

De asemenea, campioană europeană la această probă, în 2022 și 2023. Mai adaugă o medalie la doar câteva săptămâni după acel argint olimpic câștigat alături de Gianina van Groningen, în proba de dubli vâsle categorie ușoară, la Jocurile Olimpice de la Paris. Practic, Ionela Cozmiuc are toate medaliile importante obținute în această carieră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE