Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata Chinei se pregătește de război. Președintele Xi Jinping cere intensificarea antrenamentelor și manevrelor

Președintele Chinei cere armatei să intensifice pregătirile pentru un eventual război. Solicitarea vine la doar câteva zile după ce Beijingul a organizat exerciții militare la scară largă în jurul Taiwanului.

Presa de stat din China a relatat sâmbătă că preşedintele Xi Jinping a inspectat joi o brigadă a Forţei de rachete a Armatei Populare Chineze de Eliberare, ocazie cu care a îndemnat trupele să îşi intensifice „capacităţile de descurajare şi de luptă", informează Reuters.

În timpul inspecţiei, Xi a îndemnat, de asemenea, unităţile de rachete strategice „să îndeplinească cu hotărâre sarcinile încredinţate de partid şi de popor", a transmis agenţia Xinhua.

Unitatea de rachete a armatei chineze, care gestionează rachetele convenţionale şi nucleare ale ţării, a fost însărcinată cu modernizarea forţelor nucleare ale Chinei în faţa unor evoluţii precum îmbunătăţirea apărării antirachetă a SUA, capacităţi de supraveghere mai bune şi alianţe consolidate.

În timpul inspecţiei, Xi a subliniat necesitatea de a „adera la îndrumările politice, de a consolida responsabilitatea misiunii" şi de "a promova dezvoltarea de înaltă calitate a construcţiei forţei", potrivit portalului chinez Cailianshe.

China, care revendică Taiwanul ca parte a teritoriului său, și-a intensificat demonstrațiile de forță în jurul insulei autonome în ultimii ani. În ultimele zile, Beijingul a încercuit Taiwanul cu avioane de luptă, drone, nave de război și paza de coastă. Aceasta este a patra rundă de manevre de război la scară largă în jurul insulei timp de doi ani. Liderii comuniști din China spun mereu că nu exclud utilizarea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul Beijingului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE