Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

42 de persoane au fost reținute în urma protestelor violente din Franța

11 oameni au fost reținuți doar miercuri noapte în Paris, iar după două nopți de proteste violente numărul a ajuns la 42.  Totul a pornit după moartea unui adolescent care a fost împușcat de poliția franceză. Protestatarii au incendiat mașini și s-au bătut cu forțele de ordine.

Oamenii condamnă violența polițișilor

Două mii de polițiști au fost mobilizați în capitala Franței. Măsurile au fost luate pentru a preveni izbucnirea unor noi violențe, după ce marți noaptea, 24 de polițiști au fost răniți în timpul manifestațiilor. Furia oamenilor a fost provocată de moartea unui adolescent. Băiatul de 17 ani a fost împușcat de un polițist în timpul unui control de rutină în trafic.

Incidentul a reaprins dezbaterea cu privire la tacticile poliției. Asta în contextul în care activiștii pentru drepturile omului au atras atenția de mai multe ori despre felul în care sunt tratați cei care locuiesc în cartiere mărginașe sau minoritățile etnice.

Politicieni au condamnat violența polițiștilor francezi. Parlamentarii din Adunarea Națională au ținut un minut de reculegere în memoria adolescentului omorât. Ce s-a întâmplat este inexplicabil și nu poate fi iertat, a spus președintele Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron, președintele Franței: ”În primul rând, aș dori să exprim emoția întregii națiuni față de cele întâmplate și de moartea tânărului Nael. transmit familiei lui solidaritatea noastră și afecțiunea întregi națiuni. Avem un adolescent care a fost ucis. Este inexplicabil.”

Protestele de la Paris s-au extins și în alte orașe, cum ar fi Toulouse sau Lille. În 2005, francezii au organizat proteste violente după ce doi tineri de culoare au murit în timp ce erau urmăriți de polițiști. În urma protestelor șase mii de oameni au fost arestați.   

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE