Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații devastatoare în Brazilia. Cel puțin 90 de oameni au murit și alți peste 100 sunt dați dispăruți

Inundațiile continuă să facă ravagii în Brazilia. Cel puțin 90 de oameni au murit și alți peste o sută sunt dați dispăruți. Zeci de mii de persoane au fost evacuate, iar autoritățile au luat măsuri disperate de raționalizare a apei potabile. Experții spun că în ultima perioadă a plouat abundent din cauza schimbărilor climatice. 

Cele mai afectate regiuni sunt în sudul țării. Orașul Porto Alegre este practic izolat, după ce drumurile principale au fost blocate din cauza apelor.

Mai mult, cinci din cele șase instalații de tratare a apei din oraș nu funcționează, așa că aproximativ 80 la sută din populație a rămas fără apă. Primarul a ordonat ca apa să fie folosită doar pentru consumul esențial. 

Voluntarii ajută la evacuarea locuitorilor din zonele inundate cu barca.

Daniel Odrisch, voluntar: ”Este foarte trist să-i văd pe oameni dezorientați, neștiind exact unde să se ducă, mergând fără nicio direcție, neștiind unde să meargă și pe cine să sune. Nu este electricitate, nu există linii de comunicare, nu este semnal la telefon. Este dificil să-și contacteze familiile. Nu au unde să meargă.” 

Meteorologii se așteaptă la ploi abundente și în următoarea perioadă. Iar autoritățile monitorizează îndeaproape baraje care nu sunt proiectate să gestioneze un volum atât de mare de apă.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE