Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenții revin în cămine, după vacanța de Paște, încărcați cu daruri culinare de la părinți și bunici

Primii studenți se întorc în campusurile universitare, cum altfel dacă nu încărcați cu ce-i mai bun de-acasă. E momentul să deslușim misterul: ce conține pachetul de acasă?

El este Gabriel. Este student în anul III la Universitatea Politehnica din București. De sărbători, a fost plecat la familie să petreacă timp cu cei dragi pe care-i vede rar de când a început studiile în Capitală. A revenit la cămin cu tradiționalul pachet plin cu bucate de acasă.

Gabriel primește constant pachete cu mâncare de acasă

Gabriel, student la Politehnica București: Momentan este cam gol, dar acuma va fi plin. Desigur, mi-au dat tradiționala salată de boeuf care este și preferata mea, tradiționalul cozonac, bineînțeles. De asemenea, mi-a mai oferit fripturică.

La fel ca mulți colegi, Gabriel primește constant pachete cu mâncare de acasă.

Gabriel, student la Politehnica București: Primesc o dată pe lună, cam așa, sau când mai merg eu acasă pe la 2-3 luni mai iau sau le mai zic eu să-mi trimită pe autocar.

”Mâncarea gătită nu se compară cu nimic altceva”

Reporter: Și ce înseamnă pentru tine pachețelul acesta pe care-l primești de la familie?

Gabriel, student la Politehnica București: Sincer, este o gură de aer pentru că mâncarea de la mama făcută acasă mereu este bună. Mâncarea gătită nu se compară cu nimic altceva. În general, îmi trimite friptură, ciorbiță, care nu poate să lipsească, sălățică și cam atât.

În rest, se descurcă să își gătească și singur lucruri simple.

Gabriel, student la Politehnica București: Am învățat să fac mâncărurile basic, nu gătesc ceva extraordinar, nu am cele mai bune utilități aici la cămin, îmi gătesc cât am nevoie și eu.

Cursurile universitarea se reiau joi la Universitatea Politehnica din București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE