Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Thassos, insula Paștelui pentru românii care au mers în vacanță în Grecia

Pentru mulți, sărbătoarea Paștelui a fost prilejul ideal pentru o vacanță la malul mării, în Grecia. Sute de români s-au bucurat de aceste zile libere de Paște în Thassos. Au fost la slujba de Înviere și s-au bucurat de preparatele tradiționale în cea mai populară destinație a ultimilor ani pentru turiștii din țara noastră.

Tavernele grecești au fost pline în Sâmbătă Mare, iar petrecerea a început cu puțin timp înainte de slujba de Înviere. Turișii au gustat din preparatele locale și din ouăle roșii pe care le-au adus de acasă. Bucuroși de timpul petrecut împreună, românii au dansat împreună cu bulgarii și cu grecii care au serbat și ei Paștele ortodox.

Dan Drăgan, reprezentant FORUM Grecia: ”Am văzut taverne care au furat startul pentru că numărul de turiști era foarte mare și au încercat să ofere seri grecești și celor care au vrut să participe la așa ceva chiar dacă eram în ultima zi de post, însă de azi avem foarte multe petreceri.”

În timpul zilei, turiștii s-au bucurat de soare și de aerul curat de la malul mării

Chiar dacă au dat tonul distracției ceva mai devreme, turiștii români au mers și la biserică. La miezul nopții cele câteva bisericuțe de pe insula grecească, erau pline. Românii au spus o rugăciune și au luat lumina.

În timpul zilei, turiștii s-au bucurat de soare și de aerul curat de la malul mării.

Dan Drăgan, reprezentant FORUM Grecia: ”Au putut să se plimbe pe cărările de munte, atât cu mașina sau să se plimbe pe jos, au putut să se bucure de soare câteva zile. Au putut să pescuiască unii dintre ei, sp viziteze atracțiile insulei, care în sezon sunt destul de aglomerate, însă acum puteai să simți că sunt doar ale tale.”

Pentru că încă nu este sezon și prețurile sunt mai mici. O noapte de cazare pe insulă pornește de la 40 de euro pentru două persoane și poate să ajungă la peste o sută de euro în funcție de unde este așezat hotelul. Iar o masă pentru doua persoane incepe de la 30 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE