Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia vrea măsuri pentru a-şi garanta securitatea dacă Polonia va găzdui arme nucleare

Rusia amenință cu măsuri de retorsiune în cazul în care Polonia decide să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său, conform unei declarații făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

"Militarii vor analiza bine situaţia şi, în toate cazurile, vor lua toate măsurile de retorsiune necesare pentru a ne garanta securitatea", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Această reacție vine în contextul declarației președintelui polonez Andrzej Duda, care a afirmat că țara sa este pregătită să primească arme nucleare în cazul în care NATO decide să întărească flancul estic al alianței, având în vedere desfășurarea de noi arme de către Rusia în enclava sa Kaliningrad și în Belarus.

Şeful statului polonez, care se află în prezent în Canada după o vizită în SUA unde a avut o întrevedere inclusiv cu fostul preşedinte polonez Donald Trump şi s-a deplasat la sediul ONU, a adăugat că problema unei potenţiale desfăşurări de arme nucleare în Polonia face deja "de o perioadă de timp" obiectul unor discuţii între Polonia şi SUA.

În iunie 2023, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a transferat în Belarus primele arme nucleare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE