Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premieră medicală în Marea Britanie: O fetiță născută cu surditate a început să audă după o operație revoluționară

Premieră medicală în Marea Britanie. Doctorii au reușit să trateze o mutație genetică rară, care provoacă surditate. Pacienta, o fetiță de un an și jumătate, a început să audă după o intervenție, care a durat doar 16 minute.

Opal și sora ei mai mare s-au născut cu o mutație genetică rară care le-a provocat surditate. Părinții lor credeau că boala nu poate fi trată. Așa că fetițele au primit implaturi cohleare. Iată că medicii au descoperit totuși un tratament, iar mezina a fost prima beneficiară.

Tratamentul de bazează pe folosirea unui anumit tip de virus

Jo Sandy, mama lui Opal: Atunci când am văzut că (Opal n.r.) a reacționat la sunetul aplauzelor, am fost uluiți, pentru că ne-am dat seama că (tratamentul n.r.) a funcționat.

Tratamentul a fost descoperit de medicii de la Universitatea Cambridge și se bazează pe folosirea unui anumit tip de virus. Doctorii spun că intervenția a fost foarte simplă, iar rezultatele au fost peste așteptări.

17 copii care suferă de aceeași malformație genetică ca și Opal vor fi operați

Richard Brown, pediatru: Virușii trebuie să umple celulele cu material genetic. Cu acest adenovirus atenuat putem introduce un mic pachet de informații genetice în celule. Și asta va provoca o schimbare care, credem noi, este pe toată durata vieții (pacientului n.r.).

Tratamentul este la faza experimentală. 17 copii care suferă de aceeași malformație genetică ca și Opal vor fi operați. În Marea Britanie, Germania, Franța, Spania și Italia trăiesc aproximativ 20 de mii de oameni care suferă de surditate provocată de boli genetice, spun specialiștii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE