Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pensiile vor fi plătite înainte de Paște. Marcel Ciolacu: ”Suntem în grafic”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marţi că pensiile vor fi achitate înainte de Paște deoarece autoritățile sunt ”în grafic” privind plățile.

”Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să fie achitate, cum am promis, înainte de Paşte. Îi asigur pe români că rămânem la fel de hotărâţi şi cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie.

Ştiu şi sunt ferm convins că vor mai fi până în septembrie zeci de ştiri că nu sunt banii necesari, însă datele din primul trimestru arată foarte clar: avem o majorare a încasărilor din contribuţii sociale cu peste 22 la sută, acesta fiind efectul creşterii numărului de locuri de muncă şi a salariilor", a declarat Marcel Ciolacu, la şedinţa de Guvern, conform Agerpres.

De asemenea, premierul a precizat că va fi asigurată plata integrală a pensiilor recalculate, întrucât banii sunt deja cuprinşi în buget.

"Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate. Banii sunt deja prinşi în buget pentru întreg capitolul de pensii", a spus premierul.

Pe măsură ce criza costului vieții continuă să se abată asupra majorității țărilor europene, mai mulți angajați și-au văzut economiile insuficiente pentru pensie. De asemenea, mulți dintre ei au fost nevoiți să iasă la pensie mai târziu pentru a recupera diferența și pentru a se putea menține pe linia de plutire într-o economie din ce în ce mai nesigură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE