Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Banii pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale, transferați integral Poștei Române

Sumele necesare pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferate, de către Casa Naţională de Pensii Publice, Poştei Române, a precizat Ministerul Muncii printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook. Vestea că pensiile pentru luna mai vor fi livrate înainte de Paște a fost confirmată - în primă fază - de premierul României.

30/04/2024 , 08:00

Banii pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale, transferați integral Poștei Române

Banii pentru tranşa I, reprezentând 50% din suma totală, au fost viraţi joi, 25 aprilie, iar tranşele II şi III au fost transferate vineri, 26 aprilie.

„Întreaga sumă necesară pentru a asigura plata pensiilor românilor înainte de Paşte este deja la Poşta Română. Le mulţumim pe această cale partenerilor noştri de la Compania Naţională Poşta Română, pentru faptul că s-au mobilizat astfel încât banii să ajungă înainte de sărbători la beneficiari”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, citată în comunicat.

De altfel, CN Poşta Română a anunţat, de sâmbătă, că a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei.

„Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi”, declara Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, citat într-un comunicat al companiei.

Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, potrivit Agerpres.

25/04/2024 , 13:40

Marcel Ciolacu: "Un gest firesc de respect"

Guvernul va adopta în cursul zilei de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti. Premierul României, Marcel Ciolacu, a subliniat că demersul reprezintă "un gest firesc de respect" faţă de seniorii României.

"Adoptăm azi hotărârea de Guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti. Este un gest firesc de respect faţă de seniorii României. Ştiu că va fi foarte multă muncă în ministere, case de pensii, Poştă, bănci, dar cred că toţi cei implicaţi, care au un părinte, o bunică sau un unchi, îşi dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea celei mai mari sărbători creştineşti ", a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.


Știrea inițială:

Poşta Română anunță că poate distribui pensiile românilor, înainte de Paște, anul acesta. Procesul depinde însă de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului poştal de stat, Valentin Ştefan.

Directorul Poștei a detaliat care este circuitul banilor pentru pensii și menționează că instituția pe care o conduce are capacitatea de a livra pensiile până la Paște, care pică în 2024 pe 5 mai.

”Până de Paște putem livra pensiile”

Valentin Ştefan, director Poșta Română: Răspunsul scurt este 'da, până de sărbători putem livra pensiile'. Acum să vă dau câteva detalii...Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie vom lucra. În doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a duce pensiile până de sărbători. Acum, depinde când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii. Există un întreg flux administrativ acolo.

El a mai menționat că, în funcție de cum vor primi banii, angajații Poștei vor fi chemați la muncă și în zilele de sărbători legale.

Valentin Ştefan, director Poșta Română: În funcţie de când vom primi banii, vom şti dacă vom ruga salariaţii să vină să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai fie că vorbim de 3. De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să-i chemăm la muncă să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar, pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie; dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine.

14.000 de angajaţi ai Poștei Române sunt implicaţi în distribuirea de pensii

Ștefan a explicat că Poşta primeşte de obicei banii de pensii cu câteva zile înainte de data de 1 a fiecărei luni. Astfel, dacă banii vor intra în conturi vineri, 26 aprilie, pensiile vor putea fi livrate beneficiarilor mai repede. În cazul în care intră abia luni, 29 aprilie, toate pensiile pot fi duse până de sărbători, dă asigurăro Ștefan.

În cadrul Poștei Române, aproximativ 14.000 de angajaţi sunt implicaţi în distribuirea de pensii, din care 10.000 sunt poştaşi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE