Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta deschide primul magazin fizic, de unde se pot cumpăra gadgeturi pentru realitatea virtuală

Compania Meta a anunțat că va deschide primul magazin fizic, unde cei interesați vor putea testa sau cumpăra gadgeturi destinate realității virtuale. Este primul anunț de la lansarea Meta, în care lumea virtuală intră în lumea reală.  

Magazinul fizic se află în California, în campusul companiei, și pune la dispoziție căștile sale Quest 2 VR, ochelari inteligenți și alte dispozitive ale metaversului. 

Mark Zuckerberg a făcut anunțul pe Facebook, unde a postat mai multe fotografii din spațiul care va face trecerea către realitatea virtuală. Postarea a fost distribuită de peste 20.000 de ori și a adunat 28.000 de comentarii. 

Între timp, compania de cercetare a pieței de tehnologie IDC estimează că aproape 11 milioane de dispozitive de realitate virtuală au fost livrate în 2021, ceea ce reprezintă un salt de 96% față de cele 5,6 milioane livrate cu un an în urmă.

Așadar, Meta s-a alăturat companiilor de tehnologie care au deschis un magazin destinat testării și cumpărării de dispozitive. Anul trecut Google a deschis un astfel de magazin în New York, iar Microsoft a transformat câteva magazine în centre de testare, după ce a închis cele 83 de magazine în 2020.

Amintim și de Apple, care a făcut din sutele de magazine o parte esențială a activității sale de ani de zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE