Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legătura completă între Autostrada București-Pitești și Autostrada Soarelui ar putea fi gata la sfârșitul verii. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Legătura completă între Autostrada București-Pitești și Autostrada Soarelui ar putea fi gata abia la sfârșitul verii, deși trebuia finalizată încă din 2023.

Autoritățile au anunțat că în septembrie ar trebui să fie gata tot inelul sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei. Acest lucru înseamnă că se va putea circula fără întrerupere de pe A1 pe A2.

”Dacă folosim varianta sudică, toamna acestui an va duce la ultima bucată de 18 kilometri cât e lotul 3, cel care se află în construcție de la A1 până la DN6, constructorii vor trebui să termine în septembrie, sper să se țină de termen, asta însemnând ca legatură de la A1 până la A2 pe partea sudică se va face în toamna acestui an.

Venind de la Pitești, dacă vrei să mergi la Constanța vei merge doar pe autostradă în toamna acestui an.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Până la jumătatea lunii aprilie, alți 13 kilometri deschiși circulației din A0

Grindeanu a anunțat de asemeneacă până pe data de 15 aprilie se vor deschide circulației încă 13 kilometri din A0 sud (Centura Bucureștiului).

Ministrul Transporturilor a explicat că în ritmul actual al lucrărilor, până la finalul anului se va deschide A0 varianta sudică, cu o lungime de 52 de kilometri.

”Undeva până în 15 aprilie vom da în circulație aproximativ 13 kilometri, cei șase care au fost finalizați la sfârșitul anului trecut și care nu putea fi utilizați plus cei șapte de pe acest lot 1.

Deci 13 kilometri (între DN5 și DN4 – n.r.), asta însemnând că se circulă pe 23 de kilometri și jumătate pe A0 Sud, urmând ca diferența de aproape 10 kilometri până la A2 să fie finalizată la începutul acestei veri, tocmai pentru ca să poată fi folosită această autostradă”, a declarat Sorin Grindeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE