Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toate greșelile făcute de coaliție până acum: „Vedem cum Ciolacu se roagă de un candidat condamnat să facă loc liber doamnei Firea”

Nu de puține ori, până acum, coaliția a spus una și a făcut alta, a precizat senatoarea USR, Silvia Dinică, la Euronews România. Totodată, în timp ce Nicușor Dan își face campanie, Marcel Ciolacu încearcă la acest moment să îl dea la o parte pe Piedone, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare în dosarul tragediei de la Colectiv, din cursa pentru Primăria București, a mai adăugat aceasta.

Silvia Dinică, senatoare USR: „Vedem că în acest moment avem un președinte de partid mare, cum este Marcel Ciolacu, care în acest moment se roagă de un candidat al unui partid foarte mic, și condamnat definitiv, să facă un pas în spate, să se dea la o parte din calea doamnei Firea. Nicușor Dan își face campanie și vom continua campania în București în orice scenariu (...), evident că în urma campaniei electorale, bucureștenii vor decide”, a precizat aceasta.

„Eu nu am văzut ca în coaliție să se discute 16 ore despre o problemă care privește cetățenii”

Senatoarea USR a vorbit despre greșelile, care n-au fost puține, făcute de liderii PSD-PNL în legătură cu alegerile din România din acest an.

„Eu cred că cetățenii vor taxa aceste ezitări ale unei coaliții care a venit și a promis candidat independent femeie la europarlamentare și acum lista se deschide cu Mihai Tudose, după aceea au venit cu un candidat care, am văzut cu toții, nu a fost pregătit pentru campania electorală, nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor și, mai mult decât atât, a avut niște vulnerabilități care au declanșat o întreagă discuție în spațiul public și care, de fapt, au determinat coaliția după o ședință de 16 ore – eu nu am văzut ca în coaliție să se discute 16 ore despre o problemă care privește cetățenii -, dar aici a fost o discuție în care totul s-a oprit timp de 16 ore ca să decidem asupra a doi candidați pentru Primăria Generală, deși la sectoare au candidați comuni.

Eu nu înțeleg cum o să fie campania asta. Separați, dar împreună - și atunci cine cu cine va vota? Aici e, din nou, strategia coaliției.

Nicușor Dan, în toate scenariile posibile, va face campanie, va comunica și Alianța Dreapta Unită îl va susține în acest demers”, a mai adăugat Silvia Dinică, în platoul Euronews.

După mai multe contre, liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a invitat pe Piedone inclusiv să se alăture echipei sale și este gata să-l susțină în cursa pentru Primăria Sectorului 5, dar în niciun caz pentru Primăria Capitalei.

După ce medicul Cătălin Cîrstoiu a fost retras la o lună după ce fusese anunțat, PSD și PNL s-au răzgândit și au decis - la nivel declarativ, cel puțin - să aibă candidați separați până la urmă: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), așa cum fusese de la început. Cu toate acestea, sondajele spun că, în ciuda faptului că Gabriela Firea a fost rearuncată în luptă, finala ar putea fi, de fapt, între Nicușor Dan și Piedone.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE