Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai mare companie aeriană din Australia va plăti zeci de milioane de euro, pentru că a vândut bilete pentru zboruri deja anulate

Cea mai mare companie aeriană din Australia, Qantas, a acceptat o înțelegere de zeci de milioane de euro după ce a fost acuzată că a vândut mii de bilete pentru zboruri pe care le anulase deja.

Tranzacția de 100 de milioane de dolari australieni (61 de milioane de euro) vine după ce, anul trecut, Comisia australiană pentru concurență și consumatori (ACCC) a dat în judecată la Curtea Federală compania aeriană cu sediul la Sydney.

Qantas a avut o conduită falsă, înșelătoare sau înșelătoare prin faptul că a anunțat bilete pentru mai mult de 8.000 de zboruri între mai 2021 și iulie 2022 care fuseseră deja anulate, a susținut comisia, potrivit euronews.com.

Peste 86.000 de clienți vor fi despăgubiți

În cadrul acordului cu ACCC, compania aeriană va lansa, de asemenea, un plan în valoare de 20 de milioane de dolari australieni (12 milioane de euro) pentru a despăgubi peste 86.000 de clienți afectați.

Directorul executiv al Qantas, Vanessa Hudson, a declarat într-un comunicat: ”Ziua de astăzi reprezintă un alt pas important pe măsură ce lucrăm la restabilirea încrederii în transportatorul național. Când zborurile au fost reluate după închiderea COVID, recunoaștem că am dezamăgit clienții și nu am respectat propriile standarde. Știm că mulți dintre clienții noștri au fost afectați de eșecul nostru de a furniza notificări de anulare în timp util și ne pare sincer rău".

Un judecător de la Curtea Federală nu a acceptat încă înțelegerea.

Ca răspuns la anunț, președintele ACCC, Gina Cass-Gottlieb, a declarat: ”Comportamentul Qantas a fost evident și inacceptabil. Mulți consumatori își vor fi făcut planuri de vacanță, de afaceri și de călătorie după ce au făcut rezervări pentru un zbor fantomă care fusese anulat. Suntem încântați că am obținut aceste recunoașteri din partea Qantas că și-a indus în eroare clienții și că a fost de acord cu faptul că este necesară o sancțiune foarte semnificativă ca urmare a acestui comportament.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE