Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată Figure One, robotul umanoid cu inteligență artificială care poartă conversații și ridică obiecte

Un start-up din Statele Unite a lansat unul dintre cei mai avansați roboți umanoizi controlați prin inteligența artificială. Denumit Figure One, robotul este dotat cu chip și trup.

VEZI GALERIA
3 imagini

sursă galerie foto: AP

Potrivit inginerilor, aparatul a fost proiectat cu scopul de a face lucruri pe care oamenii le evită sau le consideră repetitive, cum ar fi mutarea cutiilor în interiorul unei fabrici sau asamblarea anumitor piese. În plus, robotul poate ajuta inclusiv la efectuarea unor treburi casnice precum spălatul vaselor.

Pentru că este dotat cu un sistem de inteligență artificială al companiei OpenAI, dispozitivul este capabil să poarte conversații cu utilizatorul. De exemplu, în clipul de prezentare al Figure One, este realizată o demonstrație a modului în care funcționează acest robot dotat inclusiv cu un sistem de camere.

Întrebat ce vede în jurul său, robotul a putut descrie că pe masa din fața sa se află o farfurie cu un măr roșu, un suport cu vase și un pahar și că bărbatul care i-a adresat întrebarea stă în fața mesei.

În momentul în care i s-a cerut ceva de mâncare, robotul a știut să-i ofere utilizatorului mărul.

Dezvoltarea robotului umanoid Figure One, finanțată de Jeff Bezos, OpenAI și Nvidia

Proiectul Figure One a starnit deja interesul investitorilor. De exemplu, Jeff Bezos a investit 100 de milioane de dolari în proiect prin firma lui de investiții, în timp ce Microsoft a contribuit cu 95 de milioane.

Compania Figure AI, care dezvoltă roboți umanoizi, a anunțat că 675 de milioane de dolari dintr-o evaluare de 2,6 miliarde de dolari, de la investitori precum magnatul Jeff Bezos și companiile Nvidia și Microsoft, potrivit CNBC.

Fondată în 2022, Figure AI a dezvoltat robotul Figure 01, care arată și se mișcă precum un om. Experții companiei susțin că aceste dispozitive pot fi folosite în producție, transport și logistică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE