Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concluziile anchetei de la spitalul Sf. Pantelimon. RAPORT: Decesele nu au nicio legătură cu administrarea medicației

Au apărut rezultatele verificărilor făcute de Corpul de Control al ministrului Sănătății și ale comisiei interne a Spitalului Sfântul Pantelimon din București. De aici reiese că au fost respectate toate procedurile medicale și că NU a fost redusă cantitatea de nor-adrenalină, substanța care menține tensiunea arterială a pacienților aflați în stare critică.

Potrivit documentelor, au existat pacienți care chiar au necesitat o doză mai mare din această substanță.

De asemenea, nu ar fi fost semnalate nereguli, în ceea ce privește circulația fiolelor acestei substanțe, între cele cerute de secția de terapie intensivă, cele eliberate de farmacia spitalului și cele consumate.

36 de asistente, toate cele care lucrează în secția de terapie intensivă au răspuns în mod anonim unui chestionar, iar din răspunsurile acestora nu a fost evidențiat faptul că vreun medic a cerut să fie redusă doza de nor-adrenalină sau să fie înlocuită substanța cu ser fiziologic sau glucoză.

Mai mult, din ambele anchete reiese că sesizarea făcută și informațiile apărute sunt din cauza conflictului dintre cadrele medicale.

Rămâne în discuție o presupusă faptă a depășirii grave a competenței profesionale a unei asistente medicale, care ar fi făcut afirmațiile, în legătură cu micșorarea dozei de nor-adrenalină. Însă, nu există nicio dovadă ca s-ar fi întâmplat acest lucru, au mai transmis oficialii de la spital.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE